Grafmonumenten in Oostkamp

Grafmonument
Oostkamp

Het oorspronkelijke monument op de begraafplaats te Oostkamp was sterk beschadigd en volledig aan vernieuwing toe.  Met respect voor het oorspronkelijke ontwerp werd het grafmonument opnieuw vervaardigd in Belgische Blauwe Hardsteen (arduin).  Een staande steen met gravure op een open graf waar achteraf beplanting kan voorzien worden.

Grafmonument
Oostkamp

Grafmonument te Oostkamp, op een grondvergunning. Grafsteen in graniet jasberg gepolijst, rugstuk met facet vanuit de punt aan de bovenkant.

Onderhoud
Oostkamp

Open graf op een grondvergunning te Oostkamp. Het monument was in de grond verzakt. Door de blootstelling aan de wisselende weersomstandigheden was de steen erg vervuild en gebarsten Ook de inscriptie was amper nog leesbaar. Na de werken staat het grafmonument weer mooi zoals het hoort, de steen ziet er weer veel beter uit en de inscriptie is opnieuw ingeschilderd.

Onderhoud
Oostkamp

Oudstrijdersmonument in Oostkamp. Na het reinigen van de steen en het herschilderen van de driekleur, de ornamenten en het opschrift is het contrast met de andere grafstenen enorm.

Grafmonument
Oostkamp

Grafkelder in Oostkamp. Grafsteen in graniet Jasberg, gezoet. Tekst en kruis handgekapt in V-groef, niet ingekleurd.