Onderhoud & Renovatie

De herinnering levend houden

Oude familiegraven hebben door de jarenlange blootstelling aan weer en wind vaak nood aan opfrissing. Voor reiniging, kleine en grote herstellingen, tot volledige vervanging van grafmonumenten kan u ook bij ons terecht.

Projecten

Grafkelder in Oostende

Het oorspronkelijke monument was in zeer slechte staat. De dekplaat was in 2 stukken gebroken, ook het granieten kruis was in meerdere stukken gebroken. Een volledig nieuw monument werd geplaatst in graniet Tarn, gepolijst. Een nieuw granieten kruis in graniet Absolute black, gepolijst. De originele bronzen letters werden gerecupereerd, met aanvulling van de geboorte- en overlijdensjaren in hetzelfde bronzen lettertype. Het ontwerp respecteert zo veel mogelijk het oorspronkelijke uitzicht van het grafmonument.

 

 

Oudstrijdersmonument in Oostkamp

Na het reinigen van de steen en het herschilderen van de driekleur, de ornamenten en het opschrift is het contrast met de andere grafstenen enorm.

Open graf in Oostkamp

Het monument was in de grond verzakt. Door de blootstelling aan de wisselende weersomstandigheden was de steen erg vervuild en gebarsten Ook de inscriptie was amper nog leesbaar. Na de werken staat het grafmonument weer mooi zoals het hoort, de steen ziet er weer veel beter uit en de inscriptie is opnieuw ingeschilderd.

Grafkelder te Gistel

Dit grafmonument kon een grondige poetsbeurt gebruiken. Na uitdroging zag het monument er weer mooi blauw uit, zoals het oorspronkelijk was.

Familiegrafkelder in Westkerke (Oudenburg)

Het graf werd altijd goed onderhouden, maar een paar kleine herstellingen drongen zich op: de voegen begonnen los te komen, de voorplint was verzakt en een grondige reiniging was gewenst. Na de werken zag het monument er weer piekfijn uit.

 

Grafkelder te Aartrijke

Het oude graf in blauwsteen was sterk vervuild en zat vol breuken.  De familie wenste dit volledig te vervangen door een strakker ontwerp.  Het monument werd eerst integraal afgebroken, de grafkelder werd schoongemaakt voor de nieuwe grafsteen, waarna het nieuwe monument, in graniet jasberg (mat gezoet) kon geplaatst worden.

Aartrijke-AelterBoone voor Aartrijke-AelterBoonetijdens Aartrijke-AelterBoone

 

Grafkelder te Gistel

Een oude, sterk vervuilde grafsteen in Belgische Blauwe Hardsteen die nog nooit werd gereinigd wordt grondig aangepakt.  Terwijl de steen opdroogt, worden het ciseleerwerk en de oorspronkelijke lichtblauwe kleur weer mooi zichtbaar.

VOOR  NA Gistel - Knockaert-D'Hondt voorGistel - Knockaert-D'Hondt na3