Grafmonumenten in Gistel

Grafmonument
Gistel

Grafsteen op grondvergunning te Gistel.  Er werd gekozen voor Astir, een Griekse witte marmer.  De combinatie van de gepolijste oppervlakten met de ruw gekloven gedeelten geeft het grafmonument een heel apart uitzicht.  De belettering werd gezandstraald en zwart gelakt.  Een klein bronzen kruisje werd op een discrete plaats aangebracht.

Onderhoud
Gistel

Oud graf te Gistel dat volledig vervuild was.  Na reiniging van de dekplaat was het oorspronkelijke kapwerk en de teskt weer mooi leesbaar.  Bekijk dit project ook in de pagina onderhoud en renovatie.

Grafmonument
Gistel

Grafmonument op een grondvergunning te Gistel. Grafsteen gemaakt uit graniet Balmoral, gepolijst. Gitaar massief gemaakt, details aangebracht in lithogravure. Het monument moest bij het naburige monument van dezelfde familie passen. Er werd gekozen om in de tussenruimte een verbinding te maken met graniet jasberg gepolijst, waardoor beide monumenten hun eigenheid behouden. Door het doortrekken van de diagonale lijn van het linker rugstuk naar een lagere, licht gebogen lijn van het rechter rugstuk, en door de keuze van een graniet in dezelfde tint werd de eenheid en verbinding gemaakt.

Grafmonument
Gistel

Grafmonument op grafkelder te Gistel. Dekplaat in graniet absolute black, gepolijst, met croix-relief, een massief uitgewerkt kruis, licht hellend gemaakt. Belettering in brons.

Grafmonument
Gistel

Bermplaat op de begraafplaats te Gistel. Grafsteen gemaakt uit graniet Himalaya, gepolijst. Opschrift en kruisje in aluminium.

Grafmonument
Gistel

Grafmonument in de berm, begraafplaats Warande te Gistel. Grafplaat in graniet Verde San Francisco, gepolijst, met een speciaal bewerkte strook in het midden. Belettering in brons.

Grafmonument
Gistel

Grafsteen in de berm, begraafplaats Warande te Gistel. Graniet Mass blue gepolijst, kruis en opschrift in aluminium

Onderhoud
Gistel

Grafkelder te Gistel. Dit grafmonument kon een grondige poetsbeurt gebruiken. Na uitdroging zag het monument er weer mooi blauw uit, zoals het oorspronkelijk was.

Grafmonument
Gistel

Graf voor kloosterzuster te Gistel. Sokkel + staande steen in Belgische blauwe hardsteen. Tekst gezandstraald en wit ingekleurd.